Alonso hatalmasat mentett: 300 km/óránál fogta meg a McLarent

Hírek


Hirdetés

Carlos Sainz Jr. nagy veszélybe sodorta a barátját, amiről talán nem is tudott, de Fernando Alonso a tehetségének köszönhetően résen volt.

Hirdetés

Ma Mexikóban egyik McLaren sem szerzett pontot. Alonso ráadásul már majdnem a rajtot követő pillanatokban kiesett.

Hirdetés

A spanyol ma ismét bemutatta, hogy a necces helyzetekben is lehet rá számítani.

„Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, mert még pontot sem szereztünk ezen a hétvégén. Már az elején sejtettük, hogy nehéz dolgunk lesz itt Mexikóban, de bíztunk benne, hogy legalább pontot szerezhetünk. Sajnos nem így lett.”

„Az igazság az, hogy beragadtunk a Toro Rosso mögé. A verseny bizonyos részében ott voltam Carlos (Sainz) mögött, és nem igazán tudtam mit tenni. Egy másik stratégiára volt szükségünk, de így sem működött a dolog, és ugyanabba a helyzetbe kerültünk.”

Fernando Alonso, McLaren MP4-31

„Az eleje rendben volt, és ha ott jobban alakulnak a dolgaink, akkor most talán pont is állna a nevünk mellett. Igen, Carlos kapott egy időbüntetést ellenem, még a start után történtek miatt, de amikor ez megvolt, már a verseny nem ott tartott.”

„Szerintem nem látott, amikor mellette voltam. 300 km/órás tempónál volt mindez, és nagyon közel voltam ahhoz, hogy eldobjam a gépet a füvön. Kicsit furcsa volt a manőver, ami sokkal többe kerülhetett volna.”

„Végül Jenson is megelőzött, de ilyenkor nem számít az, hogy a 12., vagy a 13. helyen érsz célba, hiszen még pontszerző sem vagy. Ez egy elég unalmas futam volt számomra és egész hétvégén küszködtünk a tempóval. Nem nagyon tudtunk harcolni a többiekkel, vagy megközelíteni őket. Brazíliában megpróbálunk javítani.”

„Néhány pályán versenyképesek vagyunk, míg máshol nem. Ez ilyen egyszerű, mivel még mindig nincs minden a helyén.” – mondta a Moviestar F1 kérdésére Alonso.

„Már csak 1 hónap van hátra a szezonból és azt kell mondjam, jó lesz pihenni.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A japánok jobbnak látták, ha időben gondoskodnak a kellő készletről, és szerdán megérkezik a negyedik hajtáslánc Barcelonába. Az utánpótlásra szükség van, mert a második motort vették ki két nap...

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...