Alonso és Vettel helyet cserél egymással a Red Bullnál és a Ferrarinál?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A legfrissebb olasz jelentések szerint a háttérben már zajlanak erről az egyeztetések, de a McLaren is beleszólhat a játékba.

Hirdetés

A Ferrari már korábban megerősítette, hogy Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is Maranellóban marad. Ez azt jelentené, hogy 2015-ben is változatlan felállással folytatná a versenyzést a legendás olasz márka.

Hirdetés

Az olasz Sky Sports azonban arról ír, hogy a spanyol világbajnok elhagyhatja Maranellót és Milton Keynesben folytathatja tovább. Ez esetben Sebastian Vettel a Ferrarinál folytathatná a pályafutását, ami hatalmas szenzáció lenne.

Alonso és Vettel szerződése is érvényes a következő évre az aktuális csapatánál. Sokak szerint a legvalószínűbb az, hogy a spanyol és a német csak 2016-ban vált istállót, de jelen állás szerint semmi sem elképzelhetetlen.

Fernando és Sebastian sem jelentette ki egyértelműen azt, hogy a csapatánál marad 2015-ben. Alonso csupán annyit mondott, hogy a Ferrarival szeretné megszerezni a harmadik címét, addig Vettel nem tudja garantálni azt, hogy jövőre is a Red Bull pilótája lesz.

Ebbe a keringőbe még a McLaren szállhat be, mely mindkét versenyzőnek hatalmas pénzt kínál. A wokingiak Kevin Magnussent megtartanák, Ron Dennis külön kérésére, addig Jenson Button csak, mint „B-terv” szerepel a listájuk, ami nem okozhat meglepetést, tekintve a brit világbajnok teljesítményét és motivációját.

Az olaszok szerint ez a váltás egy igen komoly lavinát indíthatna be az átigazolási piacon, de mindenképpen érdekes lenne látni azt, hogy Vettel mit kezdene a Ferrarinál, és Alonso a Red Bullnál, akikhez már tavaly csatlakozott volna, de végül az idén brillírozó Daniel Ricciardo lett a befutó.

Hirdetés
Cikk archívum...