Alonso egy közel 50 éves F1-es Hondával nyomta neki

Hírek


Fotó: Xpb
Hirdetés

Fernando Alonso nagyon nagy megtiszteltetésben részesült a Honda eseményén, és egy közel 50 esztendős F1-es Hondával körözgethetett.

Hirdetés

2005 és 2006 Forma-1 bajnoka már nagyon várta ezt a pillanatot, hiszen megőrül a régmúlt nagy versenygépeiért. A szóban forgó autó ugyan nem ért el nagy sikereket a Forma-1-ben, a múltja egyértelmű.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Ez nem más, mint a Honda RA301 kódnévre keresztelt versenygép, ami három tervező nevéhez fűződik: Yoshio Nakamura (Honda), Shoichi Sano (Honda), Derrick White (Lola Cars).

A 3 ezres V12-es motorral és 5-sebességes manuális váltóval felszerelt autó Firestone gumikon versenyzett az 1968-as szezonban. A legnagyobb sikerét a Francia Nagydíjon érte el, amikor is John Surtees, a legendás brit pilóta második lett.

Ebben a bizonyos szezonban csak háromszor ért célba, és csak egyetlen egy alkalommal nem lett dobogós. A másik pódiumos helyezését Amerikában szerezte. Ezen kívül még egy rajtelsőség és egy leggyorsabb kör fűződik a látványos konstrukcióhoz.

f3-honda-racing-thanks-day-2016-2016-ra301

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...