Alonso az F1-es pályafutása után a Ferrari nagykövete lehet

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Akárcsak Michael Schumacher, Fernando Alonso is a Ferrari nagykövete lehet a legendás olasz márkának.

Hirdetés

Továbbra sem tudni, hogy miként dönt, vagy döntött a kétszeres spanyol világbajnok a jövőjéről. A hírek szerint a Ferrari és a McLaren-Honda is egy hosszú távú és igencsak jövedelmező szerződést kínál a versenyzőnek.

Hirdetés

Alonso nagyon kényelmes helyzetben érezheti magát, hiszen a Ferrari és a Honda is hatalmas összegeket kínál számára. Fernandónak kapóra jött, hogy a két gyártó gyakorlatilag hétről hétre egymást licitálja túl.

Mint arról az F1-live.hu korábban beszámolhatott, a Honda megtette az utolsó ajánlatát, és a hónap végéig vár a spanyol válaszára.

Lapunk úgy tudja, hogy a Ferrari egy nagyköveti pozíciót is megjelölt a kontraktusban, mely szerint az F1-es pályafutása után is számítanak a világbajnok szolgálataira, aki a tapasztalatával és a nevével sokat adhat Maranellónak.

Ez egyfajta olyan pozíció lehet, mint amit régen Schumacher töltött be, azzal a különbséggel, hogy Alonso részt vehet a Ferrari Le Mans-projektjében. A Honda hasonlót biztosan nem tud kínálni a versenyzőnek.

Szintén a Ferrarihoz köthető hír, miszerint Luca di Montezemolo elnök átadja a helyét, és az Alitalia légitársaságnál folytatja tovább. Ez igen komoly változásokat eredményezhet a márkánál, melynél hosszú évek óta dolgozik vezető beosztásban Montezemolo.

Hirdetés
Cikk archívum...