Alonso: „2017 egy egyedülálló lehetőség a McLaren számára”

Hírek


Fotó: Xpb
Hirdetés

Fernando Alonso szerint soha jobbkor nem jöhetett volna a nagy szabályváltozás a Forma-1-ben, mint most.

Hirdetés

A kétszeres spanyol világbajnok hatalmas pénzért szerződött a McLaren-Hondához. Az éves fizetése 40 millió euró körül mozog Wokingban, de a csapat és a japán gyártó még többet kínál ennél, ha a bajnok hosszabbít velük.

Alonso szerződése 2017 év végén lejár, de hangsúlyozta, csak akkor marad, ha az autója elég versenyképes lesz, valamint élvezni fogja az „új” Forma-1-et, máskülönben távozik. Fernando a brazíliai sajtónapon beszélt a kilátásokról és arról, hogy ez egy egyedülálló lehetőség a csapata számára.

Hirdetés

„Az elmúlt két évben nagyon sokat tanultunk, a Honda különösen a motort illetően. Biztos vagyok benne, hogy jövőre jobbak leszünk, de egyelőre csak bizakodhatok, hogy mindez elég lesz a győzelemért folytatott harcra.”

„Sokat léptünk előre tavaly óta, és immáron képesek vagyunk határon vezetni. Teljesen más a helyzet most, mint egy évvel ezelőtt.”

„A célunk az, hogy erre építsünk és 2017-ben egy nagyon erős csomaggal álljunk elő. Az új szabályok megadhatják nekünk a lehetőséget erre. Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy behozzuk a lemaradásunkat.”

„A következő szezonban valóban mindenki tiszta lappal kezd majd, és a nulláról indulunk.”

Hirdetés
Cikk archívum...