Alig hittünk a szemünknek: a Haas “berobbant” a Forma-1-be!

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Haas idén debütált a Forma-1-ben, és álmunkban sem gondoltuk volna, hogy azonnal a középmezőny második felében találják majd magukat. Pedig így történt.

Hirdetés

A Haasról még mi sem gondoltuk volna, hogy azonnal év elején erős pontszerzéssel kezdenek.

Hirdetés

szerző: Zajos Klára, Motorsport.com

A Haas természetesen sokat profitált a Ferrarival kötött technikai megegyezésből, melynek köszönhetően az erőforrás mellett rengeteg segítséget kaptak az olaszoktól. Valószínűleg az idei sikerüknek ez az egyik alappillére. Azonban azt nem tagadhatjuk le, hogy a Haas akkor is fenomenális munkát végzett idén, hiszen gondoljunk csak a legutóbbi bemutatkozókra… az előző körből a Manor maradt csak életben (sokszoros névváltással) és még most is a mezőny végén kullognak.

Az amerikaiak ezzel szemben azonnal a pontszerző helyen kezdtek – persze csak Grosjean révén. Ezzel pedig az egész mezőnyt megrémítették egy kicsit a szezon elején, hiszen senki sem nézte jó szemmel, hogy a semmiből megérkező Haas azonnal beelőzte őket. A nagy lendület azonban szép lassan elfogyott, de egy-egy pontszerzés még így is becsúszott.

Jövőre pedig már egy jobb pilótát is igazoltak Grosjean mellé: Magnussen valószínűleg több pontot szerez majd mint idén Gutierrez…

Esteban Gutierrez (Haas F1 Team) és Romain Grosjean (Haas F1 Team) unveil the Haas VF-16

Grosjean, Gutierrez?

Romain Grosjean talán élete egyik legjobb döntését hozta, mikor átigazolt a Lotustól a Haashoz, ugyanis az idei évben sokat javult a hírneve. A francia kegyetlenül legyőzte mexikói csapattársát, és a Haas dicsősége az Ő nevéhez fűződik. Jövőre mondjuk nehezebb dolga lesz Magnussennel, de a dán ellen aztán pláne bizonyíthat.

Esteban Gutierrez pedig nem csak, hogy nem villantott idén, de még pontot sem szerzett – bár a 11. hely sokszor összejött neki. A mexikói inkább arról lett híres, hogy képtelen normálisan elengedni a mögötte haladó gyorsabb autót… Egyáltalán nem lenne meglepő, ha még a Sauber vagy a Manor sem akarná őt 2017-re.

Hirdetés
Cikk archívum...