A Williams szerint nem lehetetlen, hogy a bajnoki címért harcoljanak 2015-ben

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Williams F1 Team nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy hosszú idő után a bajnoki címért harcoljanak a Forma-1-ben.

Hirdetés

Sir Frank Williams csapata hosszú évek óta vár arra, hogy újra harcban legyenek a bajnoki trófeáért, amit legutóbb 1997-ben sikerült megszerezniük Jacques Villeneuve vezetésével.

Hirdetés

A tavalyi szezon nagyon jól sikerült a Mercedes motorokra váltott istállónak, mely végül a bajnok németek és a Red Bull mögött a harmadik helyen zárta az idényt. A legendás istálló legutóbb azt hangsúlyozta, hogy miután a szabályok nem változtak túl sokat 2015-re, még előrébb léphetnek, de ehhez nagyobb költségvetésre is szükségük lesz.

Toto Wolff, a Mercedes első embere az olasz La Gazzetta dello Sortnak úgy nyilatkozott, hogy a Williams lehet a legveszélyesebb ellenfelük 2015-ben.

„Ez egy igazi bók Totótól! Csodálatos munkát végeztek a Mercedesnél.” – mondta Claire Williams, helyettes csapatfőnök a Sky Sports Online kérdésére.

„Már megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni a harcot, és a tavaly idén végén közelebb tudtunk kerülni a Mercedeshez.”

„Majd meglátjuk, hogy a többiek hol állnak. A Williamsnél nem szeretünk beszélni az elvárásokról, a reményekről, vagy álmokról a következő szezont illetően, de sok a variációs lehetőség. Csodálatos lenne, ha képesek lennénk a Mercedes ellen és a bajnoki címért harcolni ebben az évben.”

„Ha már ott leszünk Ausztráliában, akkor tudni fogjuk, hogy mi a valóság ezt illetően.”

„Miután az autóinkat a Mercedes motorjai hajtja, melyek a legjobbak és mindaddig, míg képesek tartani ezt a tempót a fejlesztéseket illetően, valamint meccsben lenni a többi gyártóval, nem kell aggódnunk a nagy különbség miatt.”

„A kasztni és az aerodinamika azonban már a mi területünket jelenti, így rajtunk áll, hogy ledolgozzunk a hátrányunkat a Mercedeshez képest, vagy sem.”

Hirdetés
Cikk archívum...