A Williams nem akar elszállni


Fotó: DPPI
Hirdetés

A brit világbajnok istálló boldog a jelenlegi formája miatt, de szerintük nem bízhatják el magukat, és keményen kell dolgozniuk.

Hirdetés

A Williams F1 Team messze jobb formát mutat, mint tavaly, mely már több erősebb eredménnyel is párosult. Gondoljunk csak Valtteri Bottas dobogós helyezéseire. A képet csak Felipe Massa szerencsétlenebb, és rosszabb eredményei rondítják, de így sincs sok miatt panaszkodnia a csapatnak.

Hirdetés

Kilenc futamot követően a Williams a negyedik helyet foglalja el a tabellán, és mindössze három pontra van a Ferraritól a Német Nagydíj előtt. Ez nem feltétlen mutatja a reális képet, miután a Williams az elmúlt időszakban valóban a második legjobb autó tudott lenni.

Rob Smedley, a Williams mérnöke a brit Autosport kérdésére elmondta, minden területen fejlődniük kell ahhoz, hogy a folytatásban is elég erősek legyenek.

„Azt hiszem, igen hanyag lenne tőlem, ha azt mondanám, hogy a Williams a második leggyorsabb autó a mezőnyben, és ez így is fog maradni.”

„Véleményem szerint a középmezőny rendkívül szoros, és a második autó nagyon könnyen visszaeshet az ötödik helyre. Szóval folytatnunk kell a kemény munkát, és egy olyan autóval rajthoz állni, amivel versenyeket nyerhetünk. Ha ez megvan, akkor a cél az, hogy ezeket a versenyeket kényelmesen nyerjük meg.”

„Két lábbal a földön kell maradnunk, és tisztelnünk a versenytársainkat, valamint minden egyes pályát, ahol akcióba lendülünk. Ez az én filozófiám, és ugyanez Pat Symonds filozófiája is. Ugyanez árad a csapatból is.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...