A Renault nem Vasseur vagy Abiteboul csapata

Hírek


Hirdetés

Újabb személy számolt be arról, miért távozott a Renault-tól Frederic Vasseur, aki csapatfőnökként tevékenykedett: Cyril Abiteboul szerint a szervezeti felépítés nem feküdt egykori kollégájának.

Hirdetés

Vasseur volt az egyik oka annak, hogy Hülkenberg a csapathoz igazolt, de tegnap kiderült, nem fognak együtt dolgozni. Vasseur nagyon sikeres volt az alsó szériákban csapatával, az ART-vel, de az F1-ben nem sokáig volt maradása. Ő úgy fogalmazott, vezér kellene az istálló élére, de ha többen is érvényesíteni akarják az akaratukat, azzal nem jutnak előre. Abiteboul a francia Infosport+ számára fejtette ki, mi állt a háttérben.

Hirdetés

„Úgy éreztük, a struktúra nyomást jelentett Frederic számára, akinek nagy autonómiára van szüksége, és ez mindig adott volt számára életében”- kezdte az okfejtést Abiteboul.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

„Ha olyan struktúrában vagy, amiben részvényesek vannak, te pedig nem vagy alapító, egy struktúrában, aminek más a neve és a brandje, az szükségszerűen azt jelenti, hogy hozzájárulásra van szükséged a döntésekhez. A Renault-csapat nem Frederic Vasseur csapata, és nem is Cyril Abiteboul csapata. Úgy vélem, ez alapvetően hozzájárult ahhoz, hogy nem tudtunk elég hatékonyan és harmonikusan együtt élni.”

Hirdetés
Cikk archívum...