A Renault nagyon akarja Alonsót: a nagy visszatérés?

Hírek


Hirdetés

A francia gyártó kész nagy összegeket is megmozgatni annak érdekében, hogy Fernando Alonso visszatérjen Enstone-ba.

Hirdetés

Az mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy a McLaren-Honda jelenlegi helyzete több mint tűrhetetlen. A japán gyártó elért egy olyan szintet, ahonnan talán nincs visszaút, miközben egyre többen írnak arról, hogy a wokingiak a háttérben nagy erőkkel tárgyalnak a Mercedesszel a motorcsere miatt.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A McLaren leghamarabb azonban valószínűleg csak 2018-tól válthatja le a Hondát, mely, ha nem állapodik meg a Sauber-rel, aki újra el fogja hagyni a királykategóriát. A McLaren számára kulcsfontosságú Alonso megtartása, és a spanyol lehetséges, hogy csak akkor marad, ha a csapata aláír a Mercedesszel.

A német gyártó istállója szintén opciót jelenthet Alonsónak, de nehéz elképzelni, hogy a vezetőség össze fogja ereszteni a kétszeres bajnokot Hamiltonnal. A Renault-val folytatott tárgyalásokról már korábban beszámolhattunk. Nos, a franciák egészen komolyan gondolják a dolgot, és egy igen komoly fizetést biztosítanának a korábbi versenyzőjüknek.

Alonso jelenleg a legjobban fizetett pilótája az F1-nek, de az évi 40 millió eurót biztosan nem fogja kifizetni a Renault. Ez az összeg körülbelül 22 milliónál állhat meg, de cserébe a versenyző egy sokkal versenyképesebb gépet kaphat, főleg, ha a McLaren mégsem váltja le a Hondát.

Ezzel pedig összeállhatna jövőre az Alonso-Hülkenberg páros, ami akár még működhetne is. Kérdés, hogy az idén 36. születésnapját ünneplő Fernando kész még pár évet várni és dolgozni azért, hogy a Renault újra esélyes legyen a címre, amire ugyancsak nincs garancia.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Szabó Krisztián második Portugáliában

Szabó Krisztián második Portugáliában

Egy nagy csatában kiharcolt második helyet ért el a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának idei első versenyhétvégéjén a portugáliai Montalegrében.

Cikk archívum...