A Red Bull a gyári Renault motorokat kapja meg

Hírek


Red Bull Content Pool
Hirdetés

A Renault ígéretet adott arra a Red Bullnak, hogy a folytatásban is ugyanazzal az erőforrással versenyezhetnek, mint a gyári istálló.

Hirdetés

A Red Bull és a Renault együtt dolgoznak a Forma-1-ben, de már korántsem úgy, mint ezelőtt, amikor 2010 és 2013 között mindent megnyertek. A „bikák” jelenleg TAG Heuer szponzori néven használják a franciák erőforrásait.

Hirdetés

A két cég kapcsolata sokat javult az új megállapodás óta, és a Renault számára is kifizetődő, hogy egy ilyen versenyképes kasztniban tesztelheti a motorját. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy egy idő után egymás riválisai is lehetnek.

Ennek ellenére a Renault a folytatásban is ugyanazokat a motorokat teszi elérhetővé Dietrich Mateschitz csapata számára, mint amivel a gyári alakulatuknál versenyeznek. Ezt maga Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke erősítette meg.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Horner elmondta, “garanciát kaptak arra, hogy abszolút egyenlőek lesznek”, ugyanazokkal a motorokkal versenyeznek, és amint készen állnak az új fejlesztések, ők is azonnal megkapják, csakúgy mint a gyári Renault.

A brit csapatfőnök hangsúlyozta, sok változás történt 2015 óta a motorrészlegen, ami kézzel fogható, és ha jövőre is ilyen mértékű lesz a fejlődés, akkor a „bikák” ismét ott lehetnek az élen, vagy minimum harcban a címért.

Horner reméli, hogy a következő 12 hónapon belül azon a szinten lesznek, mint amikor a V8-as egységet használták, azaz “pár százalékon belül a legjobb motortól”. “Ami az ő csapatukat illeti, szerintem remek mérce vagyunk nekik”- jegyezte meg a Renault-val kapcsolatban.

Hirdetés
Cikk archívum...