A mercedeses srácok szabadon játszhatnak, amíg el nem törik a játékot: fair küzdelem

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Toto Wolff élt a fenti hasonlattal, hogy szemléltesse, milyen hozzáállást tanúsítanak a továbbiakban. Elmondta, minden marad változatlan, egyik versenyző sem élvez prioritást a Mercedes AMG-nél.

Hirdetés

Oda a nagy barátság, ami igazából sosem létezett: Wolff számára nem kérdés, a paddock munkahely, nem pedig célállomás a nyaraláshoz. “Intenzív a kapcsolat, de normális ez az intenzitás: mindketten versenyképes srácok, és a címért harcolnak”- kezdte Wolff a Mercedes AMG oldalán.

Hirdetés

“Versenyképes autójuk van, pontosan ugyanazokkal az erősségekkel és gyenge pontokkal, így harcolniuk kell minden pici előnyért, amiért csak tudnak. Láttuk, nagyon sokat beszélnek a kapcsolatukról, de ez nem kulcsfontosságú egy sikeres ügymenet érdekében: ez munka, nem kirándulás, a versenyzőknek pedig elsősorban a csapattal és a csapatért kell dolgozniuk. Nagyon sok összehasonlítás történt a Senna/Prost forgatókönyvvel, ami egyfajta bók Lewisnak és Nicónak”- folytatta az okfejtést. “De itt nagyon más a helyzet. A Mercedes-Benznél az a versenyzéssel kapcsolatos filozófia, hogy engedjük a versenyzőinket versengeni: hagyjuk, hogy a srácok játszanak a játékaikkal, hacsak el nem törik őket.”

“Igaz, elég feszült lehet, amikor ennyire keményen versenyeznek, de a versenyzők tudják, semmilyen incidenst nem fogunk tolerálni. Mindketten tudják, nemcsak magukat képviselik, nemcsak a csapatot, hanem nagyjából 300 000 embert, akik a Mercedes-Benznek dolgoznak szerte a világban”- jelentette ki.

Ami a versenyzők teljesítményét illeti Monacóban, Rosberg “remekül kezelte a nyomást”, azon pedig nem csodálkozik, hogy Hamilton “frusztrált volt az időmérő után: mindig is csak az első hely miatt lesz boldog”.

A szombati események nagy port kavartak, azóta már Charlie Whiting és Derek Warwick is kifejtette a véleményét. A Mercedes AMG sportfőnöke a következőket mondta az esetről.

“Visszapillantva az időmérőre, a stewardok pártatlan hatóságként vannak jelen. Látták az adatokat, elég alaposan kifaggatták Nicót, és nem láttak okot arra, hogy úgy gondolják, nem hiba történt. Ebben a helyzetben azt kell hinned, őszinte hiba volt”- mondta Wolff. “A csapaton belül mindenki rálát az adatokra, ugyanazt a felszerelést adjuk a versenyzőinknek, egyenlő lehetőségeket a sikerhez. Minden hétvégén az a prioritás, hogy nyerjen az Ezüstnyíl – nem az, hogy melyik versenyző nyer. Egy kemény és fair versengést akarunk látni, ami nem árt a csapat sikerének.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Lewis Hamiltont sokan támadják, amiért mutogatja magát, miközben nem egy izomkolosszus, vagy legalábbis közel sem testépítő. Ezek az emberek sajnos megfeledkeznek egy nagyon fontos tényről, vagy lehetséges, nem is...

Hirdetés
Cikk archívum...