A Mercedes arra vár, hogy Alonso kérje a mclarenes szerződés felbontását?

Hírek


Hirdetés

Naponta olvashatunk egymásnak ellentmondó híreket arról, hogy van-e kivásárlási záradék Fernando Alonso szerződésében, avagy sincs, ám arról eddig kevés szó esett, hogy egy további opció is szóba jöhet.

Hirdetés

Mielőtt az okfejtésbe belemennénk, vegyük sorra a tényeket, és az Alonso-Mercedes páros létrejöttét hátráltató tényezőket.

Hirdetés

Az teljesen egyértelmű, hogy a Mercedes versenyzőt keres 2017-re, mint ahogy az is, hogy Fernando Alonso is a kiszemeltjeik között található. Normál körülmények között ennyi már elegendő is lehetne ahhoz, hogy az üzlet létrejöjjön, ám Alonsót szerződés köti a McLarenhez.

Ez a szerződés pedig a jelenlegi információk szerint mégsem tartalmaz 30 millió eurós kivásárlási záradékot, ami figyelembe véve, hogy a Honda mekkora összeget áldozott a spanyol megszerzésére és fizetésére, valljuk be, nem is lenne csoda, ha igaz lenne.

Persze a kivásárlás járható út aligha lehetne, hiszen Toto Wolff korábban kijelentette, egyetlen csapattal sem szeretnének jogi csatározásokat a szerződések miatt, ezek után pedig csak úgy szerezhetnék meg a spanyolt, és moshatnák a kezeiket, ha maga a versenyző kérné a szerződés felbontását saját céljainak megvalósítása érdekében.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Bár ez elsőre talán furcsán hangzik, számos labdarúgócsapatnál láthattunk már hasonló eseteket, amik nem egyszer a sportoló számára kedvezően végződtek, hiszen nagyon kevés olyan csapat van a világon, amelyik szeret olyanokkal dolgozni, akik legszívesebben már rég máshol lennének.

Más kérdés persze, hogy ez a lépés miként hatna Fernando Alonso megítélésére, hiszen a spanyol versenyző világszerte rengeteg rajongóval rendelkezik, akik nem biztos, hogy egy ilyen lépést jó szemmel néznének.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Schumacher...

Hirdetés
A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber 2018-ban a Mercedes, vagy a Honda motorjaival folytathatja tovább, miután valószínűleg nem újítja meg a szerződését a Ferrarival.

Cikk archívum...