A McLarennek egy nagy hal kell jövőre, vagy legkésőbb 2017-re: Alonso, Hamilton, Vettel?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A McLaren folyamatosan kivár, hogy a lehető legjobb versenyzőt szerződtesse le a Honda külön kérésére.

Hirdetés

A Honda jövőre visszatér a Forma-1-be és a japánok a háttérben már gőzerővel dolgoznak a McLarennel azon, hogy a 2015-ös téli tesztekre minden a helyére kerüljön. Ez természetesen új struktúrákat, mérnököket, szakembereket és versenyzőket fog jelenteni.

Hirdetés

A Honda már hónapokkal ezelőtt egyértelművé tette, hogy egy igazi top-pilótát akar 2015-re. Az elsődleges választás Fernando Alonso lenne, majd Lewis Hamilton és Sebastian Vettel. A „B” terv részeként érkezhetne Kimi Räikkönen, vagy épp Romain Grosjean. Az opciók között szerepelhet Jenson Button megtartása is, de ez nem valószínű.

A Honda nincs könnyű helyzetben, mivel úgy tűnik, hogy Alonso, Hamilton és Vettel is maradni fog a jelenlegi csapatánál.

„Ha bármelyik versenyző elérhetővé válik a piacon, akkor érdekeltek leszünk az esetleges leszerződtetésükben.” – mondta Eric Boullier csapatfőnök a brit Autosport kérdésére.

„Nem fogom azt mondani, hogy változtatni fogunk a felállásunkon, csupán egy olyan helyzetben vagyunk, amikor is várakozunk. Ez a stratégiánk. A tervünk az, hogy a McLaren hosszú időn át legyen az élen, és ehhez tudunk kell, hogy mit fogunk tenni három, négy, vagy öt év múlva.”

A McLaren legkésőbb 2017-re mindenképpen szeretne egy igazi nagy halat tudni a csapatánál, de a legvalószínűbb az, hogy ez 2016-ban fog megvalósulni, amikor egy igen komoly mozgás várható a pilótapiacon.

Ennek következtében előfordulhat az, hogy 2015-ben noha a csapat párosa új lesz, 2016-ban az ismét változni fog, amikor leszerződtetnek egy igazán erős versenyzőt.

Hirdetés
Cikk archívum...