A McLaren vacillál, hogy ki legyen Alonso csapattársa: a héten összeülnek Wokingban

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Az Autosport is megerősíti azt, amit a spanyol sajtó pár napja közzétett: Fernando Alonso aláírt a McLarenhez, csak az a kérdés, hogy ki lesz a csapattársa. Érvek és ellenérvek egyaránt szólnak Jenson Button és Kevin Magnussen mellett.

Hirdetés

A brit lap a McLarenhez közeli forrásokra hivatkozva állítja, hogy Alonso véglegesítette a szerződést a csapattal, a nagy összeg itt is említésre kerül. A kérdés csupán annyi: Button vagy Magnussen legyen-e a csapattárs. Előbbi tapasztalt, mostanában is bizonyítja, hogy megbízható és erős pontszerző versenyző. Button 106 pontot szerzett eddig, Magnussen 55-öt első évében.

Hirdetés

A 2009-es bajnok tapasztalata remekül jönne a Honda-motor fejlesztésében, és állítólag Alonso is őt preferálná, mert vele gyorsabban haladnának előre. Ugyanakkor, Magnussen gyors, és ami nagyon fontos: sokkal olcsóbb megoldás a McLarennek. Arról nem beszélve, hogy a saját nevelésű dán hosszú távon jelenthet alternatívát. A McLaren a héten fog összeülni a bázison, hogy megvitassák a dolgot.

“Nem, nem állok készen arra, hogy abbahagyjam a versenyzést”- mondta Button a Skynak. “20 éves korom óta rendelkezek azzal, ami a legmagasabb szinthez kell, gyűjtöttem a tapasztalatot, és ma megmutattam ezt”- fejtette ki vasárnap este.

A Ferrari arra vár, hogy Alonso hivatalosan is lépjen, addig nem jelentenek be semmit – azaz Vettel érkezését. A kétszeres bajnok tegnap azt mondta, valószínűleg várni kell még egy kicsit, talán Abu Dhabi utánig, előtte nem lesz bejelentés.

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...