A McLaren ultimátumot adott Alonsónak: Abu Dhabiig várnak a kétszeres bajnokra!

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Eric Boullier kijelentette, hogy maximum az évadzáróig várnak arra, mit mond Fernando Alonso, máskülönben elkezdik feltérképezni a lehetséges alternatívákat. A McLaren versenyigazgatója megunta a várakozást.

Hirdetés

A BBC arról írt a minap, hogy Alonso döntött, megy a McLarenhez és nem hagy ki egy évet. A szerződést véglegesítették, és “sokkoló” lenne a csapat számára, ha a 33 éves spanyol nem írná alá azt. A szerződés 2+1 évre szólna, 2017 csak opció a két “biztos” szezon után.

Hirdetés

A jelenlegi helyzet mindenkinek kényelmetlen: a Ferrarinak, mert nem jelentheti be Vettelt, a McLarennek, mert várakoztatja Buttont és Magnussent, nincs versenyzőjük 2015-re. A Bild megszólította Boulliert a kérdésben, aki elmondta, mit várnak el Alonsótól.

“Brazília és Abu Dhabi között döntést szeretnénk Fernandótól. Különben gondolkodnunk kell egy alternatív szereposztáson”- jelentette ki a francia.

“Jó tárgyalások zajlottak vele, egész jól passzolna hozzánk, és jelezte, van kedve a feladathoz. Ugyanakkor egy hosszú távra szóló megoldást akarunk, tehát három évre, és nem csak egy évre szóló szerződést. Sok minden áll a csapat előtt a jövőben.”

A hírek 105 millió eurót emlegetnek három évre, amit a Honda állna, új szponzorok érkezésével. A gond, hogy Alonso még mindig a Mercedes egyik ülésére spekulál, miután Hamilton dobbant a csapattól – legalábbis ebben bizakodik.

Hirdetés
Cikk archívum...