A Lotus leállította a 2014-es autó fejlesztéseit: Ennyi volt

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Lotus F1 Team úgy döntött, hogy nem fejleszti tovább a 2014-es versenygépét, mely összességében bukás volt számukra.

Hirdetés

A brit istálló egy nagyon nehéz éven lesz túl, de a korában tapasztalt anyagi problémák után még az is csoda, hogy rajthoz tudtak állni a szezonban. A Lotus nagy reményeket fűzött az E22-es konstrukcióhoz, de az végül megbukott.

Hirdetés

Ehhez nagyban hozzájárult a pénztelenség és a Renault gyenge csomagja is. A britek azonban döntöttek és „elengedték” a 2014-es autójukat, amire már nem fog több fejlesztés érkezni. Ezzel azonban azt kockáztatja a csapat, hogy idén már nem szereznek több pontot.

„Van néhány problémánk az autó aerodinamikájával. Ez egy olyan probléma, amivel a kezdtek óta szemben állunk, és olyasmi, amit 100%-ban biztosan nem lehet idén megoldani.” – Romaon Grosjean a brit Autosport lapnak.

„Most már csak a jövő évi autónkra koncentrálunk. Nem lesz több fejlesztés az idei gépünkre.”

Grosjean csalódott a helyzet miatt, és tudja, hogy nagyon nehéz lesz pontokat szereznie a folytatásban. A francia ezzel együtt még azt sem döntötte el, hogy hol versenyez jövőre, Legutóbb a Ferrarival „romantikázott”, de valószínűleg az olaszok nem fogják leszerződtetni őt, akárcsak a McLaren, így marad számára a Lotus.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Lewis Hamiltont sokan támadják, amiért mutogatja magát, miközben nem egy izomkolosszus, vagy legalábbis közel sem testépítő. Ezek az emberek sajnos megfeledkeznek egy nagyon fontos tényről, vagy lehetséges, nem is...

Hirdetés
Cikk archívum...