A Honda új “Mercedes-típusú” motorja – képekkel

Hírek


Fotó:Giorgio Piola
Hirdetés

Hasegawa, a Honda Forma-1-es részlegének igazgatója drasztikus változtatást akar a 2017-es erőforrásban, mely a Mercedes megoldásához hasonló koncepciót tartalmaz majd. A McLaren ezzel vajon közelebb kerülhet az ezüstnyilakhoz?!

Hirdetés

A 2017-es Honda motor felépítését áttervezik az eddigiekhez képest. Arról már tegnap beszámolhattunk, hogy a japánok a McLaren-Honda harmadik évében komoly változtatásokat terveznek, hogy ezzel növeljék a teljesítményt.

Hirdetés

Motore Honda 2015, vista laterale

A 2015-ös Honda motor oldalról

Dizájn: Giorgio Piola

Miután az FIA eltörölte a zsetonrendszert, mellyel a motorfejlesztést korlátozták, a Honda első embere úgy döntött, ideje, hogy új koncepciót alkalmazzanak. 2017-ben versenyzőnként négy motor áll majd rendelkezésre a szezon során.

Miután a Honda szűk megoldása nem sikerült elég eredményesen, a japánok most a Mercedes koncepcióját akarják megvalósítani, ami 2014 óta veretlennek számít a Forma-1-ben. 

Mivel a Mercedes erőforrásában a kompresszor és a turbina a motor két végében foglal helyet, így ennek köszönhetően jövőre a McLaren a kasztni és a motor közé egy hűtőrendszert is betervezhet, ezzel pedig a motor súlypontjain jelentősen változtatni lehet.

Mercedes layout del motore

A Mercedes motor, meyet a Honda is bevezet 2017-ben

Dizájn: Giorgio Piola

Motore Honda 2015

Honda motor: kompresszor és turbó a 2015-ös erőforrásban, az MGU-H-val középen

Dizájn: Giorgio Piola

A japánok ezzel a drasztikus változtatással úgy gondolják, a hátrányukat jelentősen csökkenthetik majd a Mercedeshez képest. Plusz a belsőégésű motort is szeretnék hatékonyabbá tenni: a Ferrarihoz hasonlóan a hengerenkénti benzinbefecskendezésen dolgoznak. A Honda az AVL-lel, az osztrák vállalattal is együttműködésre lépett – ők dolgoznak a Ferrari motorján is.

A McLarennek jövőre előre kell lépnie a konstruktőri bajnokságban: a céljuk, hogy Alonso és Vandoorne a dobogó közelében harcoljanak. Talán a Honda új megoldásával ehhez talán egy kicsit tényleg közelebb is kerülnek…

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...