A Honda többé-kevésbé érti az FIA álláspontját motorfejlesztés terén

Hírek


mclaren
Hirdetés

A Honda szóvivője elmondta, hétvégén értesültek az FIA legfrissebb álláspontjáról, miszerint ők is fejleszthetik a motort szezon közben, de nem ugyanakkora mértékben, mint a rivális gyártók. Adrian Newey a Red Bulltól kifejtette, még mindig nem tudják, mennyit nyerhetnek ténylegesen az új előírásokkal.

Hirdetés

Egyelőre nem világos, hogy a gyártók mikor építik be az idei erőforrásokat: a Mercedes és a Renault is bizonytalan, de az olasz Omnicorse például azt írta, a címvédők nem várnak, rögtön bekerül az aktuális egység. Minél tovább halogatják a fejlesztések beépítését, annál több zseton jut a Hondának, köszönhetően az FIA legutóbbi lépésének.

Hirdetés

A Honda esetében átlagolják a rivális gyártók fel nem használt zsetonjait, és ebből gazdálkodhatnak a szezon alatt. Az érintett elmondta, nekik sem teljesen világos a képlet.

“A Honda szombat este kapta meg a hivatalos híreket, és többé-kevésbé értjük az FIA-től érkezett magyarázatot, de most nem kommentálhatjuk a helyzetünket”- mondja a Honda egyik szóvivője.

Newey pénteken nyilatkozott a Sky Sports Newsnak a kérdéssel kapcsolatban. “Még mindig kiértékelés alatt áll”- mondta a hosszabb fejlesztési időszak hatásairól. “Elég későn érkezett a változás, és a lehető legjobb módon akarjuk kivitelezni a Renault-val, hogy élni tudjunk vele. Nem világos teljesen. A Renault-nak még akad némi munkája a tesztpadon, és amint ez megvan, dönteni fogunk.”

 

Hirdetés
Cikk archívum...