A Honda motorja teljesen megújul 2017-re – a Mercedes irányába indultak el…

Hírek


McLaren
Hirdetés

A Honda 2017-es Forma-1-es motorjának felépítését áttervezik, ugyanis a japán gyártó szeretné minél gyorsabbá tenni a McLarent.

Hirdetés

Régóta rebesgetik már, hogy a Honda teljesen új koncepciót akar bevetni a motorjánál az új szezonban, csakhogy eddig nem sokat lehetett tudni a tervezett változtatásokról.

Hirdetés

A szakértők sokat vitatkoztak már a Honda által 2015-ben bevezetett “nullás” koncepcióról, melynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A Honda ugyanis egy nagyon “szűkös elrendezésű” motort alkalmaz, ezzel csökkentve az erőforrás méretét: az elképzelés különlegessége, hogy osztott turbót és kompresszort építettek be a V6-osba.

A Mercedes koncepciójával ellentétben, ahol a a kompresszor a motor egyik végében, míg a turbina a másik végében foglal helyet – egyébként a riválisok is így gondolkodtak.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A technikai igazgató, Tim Goss a McLaren weboldalán erősítette meg, hogy a Honda valóban újratervezte az erőforrását – az elmúlt két évben tanultak alapján. 

A radikális változtatások a Mercedes megoldását tükrözik – miután a zsetonrendszert eltörlik, a motorgyártóknak sokkal nagyobb tér nyílik az erőforrás fejlesztésére.

“A zsetonrendszer, amit a motorfejlesztésnél alkalmaztak az elmúlt néhány szezonban, már eltörlésre került. 2017-re a Honda motorfelépítése és elrendezése jelentős változáson ment keresztül, hogy így jobban kiszolgálják a teljesítménybeli és elhelyezési igényeket.”

“Az új erőforrás az elmúlt két év tapasztalatai alapján készült, de kiemelten az idei szezon igényeihez tervezték újra.”

A McLaren szakembere korábban a 2017-es szabályváltoztatások következményeiről is hosszas interjút adott. 

Hirdetés
Cikk archívum...