A Honda ambiciózus terveket szövöget: két éven belül cím, le kell győzni a Mercedest

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Yasuhisa Arai ismételten megerősítette, hogy nem csak a részvétel miatt térnek vissza motorgyártóként az F1-be: a cél, hogy már 2016-ban bajnokságot nyerjenek. A Honda F1-es projektvezetője lát esélyt arra, hogy még idén pályára vigyék a V6-os turbót.

Hirdetés

Gyári csapatként egyik nekifutásra sem volt túl sikeres a Honda, de motorszállítóként annál inkább. Ebben bíznak most is, amikor készülnek a jövő évi visszatérésre. Arai elmondta, rögtön az elejétől sikeresek akarnak lenni, elérni, hogy a Honda egyet jelentsen a sporttal.

Hirdetés

“Két év, mire legyőzzük a Mercedest. A versenyző pedig különleges lesz – az az álmunk, hogy eggyé váljunk az F1-gyel, mint a Ferrari”- mondta Arai az olasz sajtónak.

Tagadta, hogy gondban lennének. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a motor túl nehéz, gyenge, és sokat fogyaszt. “Nem igaz, hogy késünk és bajban lennénk. Minden nap érkeznek a hírek és fejlődünk. Hamarosan dönteni fogunk arról, hogy teszteljünk-e Abu Dhabiban a szezon végén.”

Hangsúlyozta, hogy nem elégszenek meg a részvétellel, sokkal többet akarnak – már az első években. “Ha csak részt veszel az F1-ben, már akkor nagyszerű vagy. De nekünk valami különleges kell – sikert és folyamatosságot akarunk, ahogy volt a Prost és Senna időkben, a korábbi mclarenes tapasztalatunk során. A McLaren hozzátartozik a múltunkhoz és a tradíciónk része, de a jövőben talán más csapatok is lehetnek”- utalt arra, hogy nyitottak a további ügyfelekre.

“Bízunk a McLaren tapasztalatában. Az a cél, hogy olyan gyorsan legyőzzük a Mercedest, amennyire csak lehet, és két éven belül bajnokok akarunk lenni. 2015-re dobogós helyezéseket és még győzelmet is várok. Azt akarom, hogy egyet jelentsünk az F1-gyel.”

 

Hirdetés
Cikk archívum...