A Haas Racing olyan problémás lenne, mint Grosjean és Magnussen voltak?!

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

Bár a Haas Racing még csak a második szezonját teljesíti a Forma-1-ben, már az első futamoktól kezdve komolyan számolni kell velük. Még akkor is, ha néha-néha a fejlesztési versenyben lemaradtak.

Hirdetés

Günther Steiner, a csapatfőnök a Forma-1 hivatalos oldalának adott exkluzív interjút, melyben beszélt a csapat fejlődéséről, az új versenyzői felállásukról és az istálló esélyeiről az Orosz Nagydíjon.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A Haas idén nem tett csodát Melbourne-ben – helyette egyik autótok sem ért célba. Sokkoló kezdet volt?

“A versenyen nem volt nagy meglepetés, de az időmérőn a 6. hely egy kisebb csoda volt – a három topcsapat mögött. Ez is nagyon menő! (nevet) Igaz, az első év az első év, és az első versenyed az első versenyed, ami mindig is különleges pillanat marad a csapat történetében. Idén kicsit szomorú volt kiállni a hetedik helyről, de a tavalyi tapasztalatainkat magunkkal hoztuk – és nem is egy éves csoda vagyunk, hanem egy komoly hosszútávra tervező csapat.”

Tavaly mindig elmondtad, mennyire elégedett vagy a versenyzőpárosotokkal, Romainnal és Estebannal. Aztán Esteban egyszer csak távozott és megérkezett Kevin. Hogy történt?

“Mi hogy történt? Nagyon egyszerű, megpróbálsz fejlődni. Esteban tavaly nem szerzett pontot – és számunkra fontos tudni, hogy a versenyzőnk vagy az autónk nem ment-e jól. Ezért döntöttünk a változtatás mellett. Kevin ligájában nem sok versenyző van – és Kevint már ismertük, hiszen egy évvel ezelőtt is beszéltünk vele. Szóval megint felhívtuk és nem tartott sokáig, amíg megegyeztünk.”

Most két olyan versenyződ van, akik problémásan kezdték a pályafutásukat. Szerinted ezen már túl vannak?

“Igen, egyet értek, hogy a múltban volt néhány probléma velük, de a nehézségek tesznek jobbá – és még mindketten a Forma-1-ben vannak, szóval több kell legyen bennük. Azonban hogy fair legyek, nem igazán néztünk utána, hogy miért hagyták-e a csapataikat. Mi egyénként kezeltük őket, akik illenek a mentalitásunkhoz – talán mi is egy kicsit problémásak vagyunk, akárcsak ők voltak… Van egy mondás: Ami nem öl meg, az erősebbé tesz.” (nevet)

Ausztráliát inkább elfelejtenétek, de Kínában Kevin 8. lett, és Bahreinben Romain lett 8. Ez biztos jó érzés. Melbourne-ben mi sikerült rosszul és Sanghajban, illetve Bahreinben mi állt össze? 

“Igen, Ausztrália nem ment jól a számunkra, szóval Sanghaj és Bahrein nagyon édes volt. Nagyon örülünk az eredményeknek, hiszen zsinórban két versenyen is pontot szereztünk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lehetnénk még jobbak!”

A stratégia idén fontosabb lett, mint korábban? 

“Nos, a csapatok elég közel vannak egymáshoz, és a stratégia egy megkülönböztető tényező. Ezt láthatod a Ferrari és a Mercedes között is, vagy a középmezőnyben. Kínában a körülmények és a biztonsági autó játszott közre. Bahreinben megint az SC – egy virtuális és egy igazi. Szóval aki jól jön ki ezekből az előreláthatatlan helyzetekből, az a végén az élre kerül. És a stratégia ebben hatalmas szerepet játszik. Egy normális versenyen, ahol egy kiállás van, a végeredmény sokkal kiszámíthatóbb. Azonban ilyen normális versenyünk még nem volt idén, ami jó hír.”

A komoly fejlesztéseitek mikor jönnek? 

“Barcelonában lesz egy komolyabb csomag – és a következő lépés még a szélcsatornában van! Amint a vizsgálatokat befejeztük, el kell kezdenünk a gyártást. Van egy jó tervünk. Természetesen a többi versenyre is készülünk apróságokkal.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Szabó Krisztián második Portugáliában

Szabó Krisztián második Portugáliában

Egy nagy csatában kiharcolt második helyet ért el a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának idei első versenyhétvégéjén a portugáliai Montalegrében.

Cikk archívum...