A Forma-1 új német pálya után néz?

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Forma-1 új elnöke, Chase Carey elárulta, hogy a Német Nagydíj helyszíne a jövőben megváltozhat, és elhagyhatják az olyan hagyományokat őrző pályákat, mint a Nürburgring vagy Hockenheim.

Hirdetés

Carey természetesen kiemelte Németország fontosságát a Forma-1-ben, hiszen a sport nem engedheti meg magának a germán piac elvesztését.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

“Tavaly egy német versenyző nyert egy német autóban, szóval egy nagyon fontos piac.” – mondta az amerikai főnök a DPA hírügynökségnek.

“Nyilvánvalóan az egyik célunk, hogy jelen legyünk Németországban. Most épp azt vizsgáljuk, ezt hogy lehetne a legjobban megvalósítani.”

“Még nincsenek válaszaink.”

“Találkoztam már a német képviselőkkel, és természetesen először a két versenypályával egyeztetünk, akik korábban is vendégül látták a Német Nagydíjat.”

“Azonban más opciókat is megnézünk. Túl korai lenne még konkrét neveket emlegetni.”

Carey ezután hozzátette régóta emlegetett nagy vágyát, miszerint kellene még egy verseny Észak-Amerikában, Austinon kívül. 

“Nagyszerű a partnerségünk az austini pályával. Azonban úgy gondoljuk, hogy egy turistacélpontban is lehetne verseny, ha hívhatom így. New Yorkra, Miamira, Los Angelesre vagy Las Vegasra gondolok.”

“Ezek azok a városok, amelyekhez a legjobban illik egy egyhetes esemény, és a világ minden tájáról tudnak embereket vonzani.”

“A verseny az esemény középpontjában marad, de összességében több lesz, mint “csak” egy Forma-1-es hétvége.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Szabó Krisztián második Portugáliában

Szabó Krisztián második Portugáliában

Egy nagy csatában kiharcolt második helyet ért el a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának idei első versenyhétvégéjén a portugáliai Montalegrében.

Cikk archívum...