A Ferrari technikai főnöke már rég aláírt a Mercedeshez

Hírek


Fotó: Xpb
Hirdetés

James Allison hónapokkal ezelőtt aláírt a Mercedeshez, de az érkezését még nem erősítette meg a német gyártó.

Hirdetés

Az elsők között számolhattunk be Paddy Lowe távozásáról a Mercedestől. Mindez nem érte váratlanul a Forma-1-et, hiszen már régóta tudni, hogy a technikai szakember váltás előtt áll, miután nem tudott megállapodni a folytatásról a németekkel.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A BBC úgy tudja, hogy Lowe és a Williams még mindig nem írták alá a végleges szerződésüket egymással, így ez a bejelentés várat magára. A Mercedesnél fordított a helyzet, hiszen Allison már hónapokkal ezelőtt megállapodott a világbajnoki címvédővel és alá is írta a kontraktusát, de azt egyelőre nem erősítették meg.

Allison gyakorlatilag Lowe helyét fogja átvenni, de nem fog annyit keresni, mint az elődje. Lowe jövedelme 3 millió font körül mozgott az elmúlt két szezonban, beleértve az összes bónuszt. Állítólag ez okozott feszültséget a Mercedesnél.

Allison leghamarabb nyáron csatlakozhat hivatalosan a Mercedeshez, amikor is lejárt a kényszerszabadsága a Ferrarival felbontott szerződése miatt. A neves technikai guru még tavaly júliusban mondott fel, miután a felesége hirtelen halála miatt el kellett hagynia Olaszországot.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a McLaren és a Red Bull is versenyben volt Allisonért, de végül a Mercedes lett a befutó, mely szintén angliai bázissal rendelkezik, így a szakember közel maradhat a gyerekeihez. 

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Schumacher...

Hirdetés
A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber 2018-ban a Mercedes, vagy a Honda motorjaival folytathatja tovább, miután valószínűleg nem újítja meg a szerződését a Ferrarival.

Cikk archívum...