A Ferrari szerint a Forma-1 elvesztette a varázsát és sürgősen lépniük kell!

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Luca di Montezemolo a Forma-1 jelenleg egy nagyon rossz irányt követ, mellyel a saját sírját ássa meg a sportban.

Hirdetés

A királykategória ismét rengeteg kritikát kap, köszönhetően az új szabályoknak. Az emberek többsége már megszokta az új 1,6 literes V6-os motorok hangját, mely eleinte botrányosan gyengének tűnt.

Hirdetés

Most a legnagyobb gondot a versenyzés és annak hiánya jelenti, bár legutóbb a Brit Nagydíjon Sebastian Vettel és Fernando Alonso megmutatta, hogy időről időre a Forma-1 is képes a feltámadásokra. Ezek azonban csak szikrák, és a Ferrari is úgy véli, hogy ennél sokkal több kellene.

Montezemolo, a Ferrari elnöke már többször hangsúlyozta, hogy a sportot élvezhetőbbé és érthetőbbé kellene tenniük, de az olasz szerint már Bernie Ecclestone sem tesz semmit, és a brit is inkább csak mondja a magáét.

„Ha nem tesz semmit ennek érdekében, akkor magam fogom megtenni. Úgy látom, hogy ez az én feladatom lesz.” – fogalmazott kissé sértetten Montezemolo a Focus kérdésére.

„A varázs már nincs többé, és ennek érdekében sürgősen tennünk kell valamit, mivel a szabályok túl bonyolultak, valamint a versenyzők úgy vezetnek, mint a taxisofőrök.” –tette hozzá a Ferrari első embere.

Montezemolo szerint nem normális az, hogy jelenleg minden a gumispórolásról és az üzemanyag-takarékosságról szól, hiszen ez a királykategória, ahol mindennek maximumon kellene pörögnie, valamint a nézők sem értik azt, amit a pálya széléről, vagy otthon a televízió előtt ülve látnak.

„Korábban a legjobb versenyző nyert a legjobb autóval.” – sajnálkozva a 66 éves szakember.

Hirdetés
Cikk archívum...