A Caterham megmenekülése sem lehetetlen, de a helyzet rosszabb, mint a Marussiánál

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Caterham F1 Team iránt is vannak érdeklődők, de nem tudni hogy ezen befektetők közül kik azok, akik a jövőt jelenthetik az istálló számára.

Hirdetés

Az F1-live.hu már beszámolhatott a Marussia esetleges megmeneküléséről. A legkomolyabb érdeklődők már megerősítették, hogy közel vannak a megállapodáshoz, ami jó hírt jelenthet a gárda dolgozóinak, akiknek természetesen nagyon nem mindegy, hogy miként alakul a csapat sorsa.

Hirdetés

A rivális Caterham helyzete már nehezebb és bonyolultabb is, mivel az előző tulajdonos, Tony Fernandes jogi vitába keveredett az aktuális vezetőséggel. A kis csapat Austinban és Interlagosban nem lesz ott a rajtrácson, és komoly esély van arra, hogy az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon sem.

Jó hírt jelenthet, hogy a hírek szerint 10-15 komolyabb érdeklődő van a csapat megvásárlása iránt. Egyelőre nem tudni, hogy ezen potenciális tulajdonosok között milyen cégek, vagy magánszemélyek szerepelnek.

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy az új tulajdonosnak egy nagy adósságot kellene rendeznie, méghozzá a lehető legrövidebb időn belül, garanciákat nyújtván a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Formula One Managment (FOM) felé, miután a sport nem engedheti meg magának azt, hogy egy nagyon ingatag lábbal álló istállóval folytassa tovább.

Ez főként a pályákkal és a televíziókkal kötött szerződéseket érinti, miután a jelenlegi kontraktusban az szerepel, hogy legalább 20 autónak kell helyet foglalnia a rajtrácson. Mindemellett annak semmi értelme nem lenne, hogy a Caterham az új tulajdonossal jövőre pár versenyen rajthoz áll és ismét komoly bajba kerül.

Tehát egy olyan tulajdonosokra van szükség, aki biztosítja a csapat zökkenőmentes működését, miközben folyamatosan fejleszti az autóit.

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...