A “botrányos Mercedest” jobban imádnánk, mint a Ferrarit?!

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Mercedes az utóbbi években sokak szerint tönkretette a Forma-1-et a dominanciájával. Sokan úgy gondolják, a Ferrari uralkodása messze nem lenne ilyen “káros” – csakhogy a németek is tehetnének a népszerűségükért…

Hirdetés

És tulajdonképpen már néha tettek is. Pontosan innen tudjuk, hogy ha a Mercedes nem lenne olyan tökéletes, akkor sokkal szerethetőbbé is válna. 

Hirdetés

Szerző: Zajos Klára, Motorsport.com

2016. május 15. Spanyol Nagydíj – Max Verstappen megszerezte élete első győzelmét, miután Hamilton és Rosberg kiütötte egymást az első körben, a rajt után.

A Mercedes talán ekkor épp a Forma-1 legizgalmasabb csapata lett, hiszen a feszültség már-már kézzel foghatóvá vált, mikor a főszereplőknek a média előtt ecsetelni kellett a történteket. Bár a nagy botrány elmaradt – hiszen a németek PR gépezete ekkor is tökéletesen működött – a médiában azért érezni lehetett, hogy az ezüstnyilak háza táján izzik a levegő.

Jót is tett a csapatnak, hiszen mindenki arra volt kíváncsi, hogy vajon a mindig olyan higgadt és magabiztos német istálló mit lép majd: kirúgja Rosberget vagy Hamiltont és Wehrleint lépteti egyikük helyére?! Vagy csak befenyíti a két bajnokot? 

Nagyobb utózöngéje nem lett a történteknek, ugyanis Rosberg akkor szépen meghúzta magát, és Hamiltonnal egyetemben mindketten nagyon figyeltek a másikra…

De most őszintén: nem ekkor volt a Mercedes a legizgalmasabb és a legszerethetőbb csapat? Sokkal többet cikkeztek róluk, és sokkal több szó esett róluk,  mint mikor mindent tökéletesen csináltak és simán bejöttek egy-kettőbe. Plusz a szurkolókat érdekelte, hogy mi zajlik a színfalak mögött – még akkor is, ha nem a Mercedes rajongói voltak…

Nico Rosberg, Mercedes AMG F1

Mint tudjuk, a negatív marketing is marketing… és nem is olyan rossz néha! 

Ha a Mercedes egy botrányokkal teli csapat lenne, akkor szerintem senkinek egy szava nem lenne a dominanciájuk ellen. Ezzel szemben mit szoktak csinálni?

2016. november 27. Abu Dhabi Nagydíj – Hamilton kicsit izgalmasabbá tette a bajnoki csatát, mint ahogy azt a Mercedes elképzelte, és azonnal elkezdődött a “jajgatás” hogy a brit menjen gyorsabban, meg miért tartja fel Rosberget, stb. Pedig itt aztán már tétje sem volt, hogy a németek nyernek-e vagy mindkét autójuk a falban köt-e ki… sőt, talán annak sokkal nagyobb hírértéke lett volna, ha hagyják a két versenyzőjüket összemenni, de elsősorban hagyják őket nyugodtan VERSENYEZNI.

A Mercedessel tulajdonképpen semmi baj sincs, csak annyi, hogy mindent túlóvatoskodnak. Persze dollármilliárdok forognak kockán, de akkor is kellene a cirkusz a népnek.

Race winner Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 celebrates with second place World Champion Nico Rosberg, Mercedes AMG F1 in parc ferme

Bár sokan azt szokták mondani, hogy bezzeg, ha a Ferrarinak lenne ekkora dominanciája, az nem lenne akkora baj. Hát igen, a Ferrari már csak Ferrari. Mindig is ők lesznek az egyetlen csapat, akik a Forma-1 történek legelejétől a száguldó cirkusz résztvevői, és az olasz tifosik mindig is a maranellói ágaskodó lovacskáért fognak rajongani. Ez nem kérdés.

De egy “botrányos” Mercedest nem tudnánk legalább átmenetileg jobban szeretni, mint a Ferrarit, akik mindig a “majd jövőre” dumával jönnek? Egy Mercedest, akik lazán kezelik a Forma-1-et, és hagyják, hogy a versenyzőik bármikor egymásnak essenek – a pályán és azon kívül is – és néha még talán a falban is kikössenek?

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem tetszene…

A pénz miatt pedig nem kellene aggódniuk, ugyanis ezzel olyan marketingértéket generálnának, ami mindenért kárpótolná őket.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...