7 éve, hogy Schumacher visszatért és egy GP2-es autóval tesztelt

Hírek


Hirdetés

Hét esztendővel ezelőtt ezen a bizonyos napon Michael Schumacher egy GP2-es autóval gurult pályára Jerezben, felkészülvén az F1-es visszatérésére.

Hirdetés

Olyan mintha csak tegnap lett volna, de valójában azóta már 7 év telt el… A hétszeres világbajnok rekorder a királykategóriás visszatérése és tesztjei előtt egy 600 lóerős GP2-es versenygéppel hangolt a nagy kalandra.

Hirdetés

A tesztet a spanyolországi Jerezben bonyolították le, aminek hatalmas volt a médiavisszhangja. A Mercedestől ott volt Ross Brawn is, aki nélkül soha nem tért volna vissza a bajnok, hiszen a brit szakember győzte meg őt erről. Hosszú évekkel ezelőtt a Ferrarival mindent megnyertek és szezonokon át voltak verhetetlenek.

Schumacher az első tesztnapon több mint 50 kört futott az autóval, de a rosszabb időjárási feltételek miatt nem teljesítették a teljes programot. Michael elmondta, rögtön kényelmesen érezte magát a volán mögött és nem voltak gondjai, fizikálisan sem. A fő problémát a vizes pálya jelentette, így slick abroncsokon nem is nagyon tudott tesztelni.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A köridőket nem tették közzé a Mercedesnél, de a helyszíni beszámolók szerint Schumacher gyakorlatilag azonnal nagyon gyors köröket volt képes teljesíteni az autóval. És tette mindezt annak ellenére, hogy már 41 éves volt, és sokat hagyott ki, valamint azelőtt egy métert sem ment a GP2-es autóval.

12.01.2010 Jerez, Spain, Michael Schumacher (GER) Testing GP2 Car - www.xpb.cc, EMail: info@xpb.cc - copy of publication required for printed pictures. Must use credit stated. © COPYRIGHT FREE: GP2 SERIES

Hirdetés
Cikk archívum...