57 millió font veszteség és 46 történelmi autó tavaly a Lotusnál

Hírek


fotó:dppi
Hirdetés

57 millió font veszteséggel zárta a tavalyi évet a Lotus F1 Team, derült ki a friss mérlegből. Az istállót év végén vette át a Renault, az ügylet jelképes 1 font ellenében ment végbe.

Hirdetés

A Renault nagyon későn, csak december elején döntött a csapat átvételéről, és december 18-án írták alá a megállapodást. A cég neve idén február 3-án változott át Renault-ra. 2014-ben még 114.7 millió font forgalmat bonyolított a csapat, de tavaly már csak 78.4 millió ment át a cégen, a beszámoló szerint leginkább azért, mert jelentősen csökkent a szponzoráció mértéke.

Hirdetés

Ami a vállalat 2016-os terveit illeti, a cég átstrukturálása az elsődleges cél, megfelelő mértékben kívánnak költekezni, miközben befektetőket is kerítenek. A teljesítmény terén a szezon második felében számítanak fejlődésre, ugyanakkor nem várható, hogy javítanak a tavaly elért pozíción, köszönhetően annak, hogy 2015-ben nem fejlesztettek. Az is kiderült, hogy a Red Bull-lal és Toro Rossóval kötött szerződések kulcsfontosságú momentumai annak, hogy a Renault elkötelezte magát a sport mellett.

Tavaly 475 alkalmazott dolgozott Enstone-ban, ami 11 fővel több, mint a megelőző évben. A csapatnak van 46 történelmi kocsija is, ezek közül kilencet szerződéses alapon kölcsönöznek szponzorok és technikai partnerek. 24 Enstone-ban található, 13 pedig földrajzilag máshol fekvő raktárban, írja a Motorsport.com.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...