5 ok, amiért Bottas a tökéletes választás a Mercedes számára!

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Mercedes minden valószínűség szerint Valtteri Bottast hozza el a Williamstől a visszavonuló Nico Rosberg helyére. Nézzük, a finn miért is lehet tökéletes opció az ezüstnyilak számára?

Hirdetés

Valtteri Bottast tavaly még a Ferrarival “boronálták” össze, mikor Räikkönen visszavonulását rebesgették, majd 1.5 évre rá, a finn valószínűleg a Mercedesnél, a visszavonuló világbajnok helyén folytatja. Nem kis elismerés és hatalmas lehetőség a számára – ez már most biztos – de vajon a Mercedesnek miért éri meg a finnt választani?

Hirdetés

Szerző: Zajos Klára, Motorsport.com

1. Megbízható és következetes

Valtteri Bottas egyik nagy erőssége, hogy következetesen teljesít a versenyhétvégéken, és ha a technika nem hátráltatja, akkor a maximumot kihozza az autóból. Vagyis Massa mellett ezt láthattuk tőle, hiszen többnyire vagy brazil csapattársához hasonlóan, vagy inkább előtte végzett.

2. Gyors

Ez Bottas azon tulajdonsága, amit a legtöbben megkérdőjeleznek, különösen azon tényt figyelembe véve, hogy az új csapattársa a háromszoros világbajnok, Lewis Hamilton lesz.

Bottas pedig biztosan nem lassabb Massánál, és egy igazán versenyképes autóban még nem is bizonyíthatott, vagyis a Mercedesben simán ott lehet majd az élen. Persze nyilvánvaló, hogy Hamilton “nagy falat” lesz – mindenkinek az lenne – de a finn szép lassan akár fel is nőhet a brithez. Ki tudja?! Hiszen most egy évet kaphat a Mercedestől, hogy bizonyítson… és eddig nem is volt ennyire tehetséges csapattársa.

Valtteri Bottas, Williams

3. Tapasztalt

A Mercedes többször is azt hangoztatta, mennyire aggódik Wehrlein miatt, hogy a német nem elég tapasztalt, és ezzel akár tönkre is teheti az ezüstnyilak szezonját és emiatt veszíthetik el a konstruktőri bajnoki címet. Bottas esetében ez a probléma nem áll fenn, az biztos. A finn 2013 óta a Forma-1-es mezőny tagja, vagyis már négy szezon van a háta mögött, és nem éppen az a versenyző, aki hülyeségeket csinálna a pályán.

4. Nyugodt légkör

A Mercedes régi vágya pedig Bottassal teljesülhet, hiszen a Hamilton-Bottas duó biztos nem lesz olyan nehezen kezelhető mint a Hamilton-Rosberg. A finn alapvetően elég nyugodtan szokott viselkedni, és valószínűleg Hamiltonra sem jelent veszélyt – amíg legalábbis beilleszkedik a csapathoz addig biztos nem. Meglepő lenne, ha a Bottas-Hamilton páros vívná meg a bajnoki csatát 2017-ben, vagyis a vezetőségnek végre nem kellene aggódnia az első körös kiesések vagy koccanások miatt a versenyzőpárosuk között.

5. Nincs kockázat

Bottas tulajdonképpen az egyik legjobb választás a mezőnyből. Hamilton mellé nagy kockázat lenne egy másik toppilóta, Bottas viszont még “csak” a megbízható fiatalok egyike. Ahhoz, hogy elismert toppilóta legyen sokat kell tanulnia, de benne van a potenciál.

Ennek megfelelően a finnben ott van az alázatosság mind a Mercedes, mind Hamilton irányába – ez a garancia arra, hogy nem csinál olyat, ami ellentmond a csapatérdekeknek.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...