30 éve ezen a napon debütált Jerez a Forma-1-ben: elképesztően szoros befutó Senna és Mansell között

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Jerez egy nagyon látványos és egyúttal egy rendkívül szoros befutóval mutatkozott be a Forma-1-ben, napra pontosan 30 esztendővel ezelőtt.

Hirdetés

Jerez 1986. április 13-án debütált a Forma-1-ben, méghozzá a Spanyol Nagydíj házigazdájaként. Magát a spanyol aszfaltcsíkot 1984-ben kezdték el építeni, melyet végül 1985-ben adták át és nyitották meg.

Hirdetés

A jerezi versenypálya álomszerűen mutatkozott be a Forma-1-ben, hiszen a rajongók egy egészen elképesztően szoros befutót láthattak azon a bizonyos vasárnapon.

A Forma-1 történetének 422. nagydíjának időmérő edzésén Ayrton Senna volt a leggyorsabb a Lotus-Renault volánja mögött. A brazil versenyző több mint 8 tizedmásodpercet adott Nelson Piquet-nek a Williams-Hondával.

A harmadik helyen a másik Williamsszel Nigel Manell zárt, közvetlen Alain Prost (McLaren) és Keke Rosberg (McLaren) előtt.

A verseny ennél egy sokkal szorosabb végeredményt hozott, hiszen Senna mindössze 0.014 másodperccel ért célba Mansell előtt, aki így csak második lett. A dobogó legalsó fokára Prost állhatott fel.

Érdekességek a nagydíjról:

ez volt Senna 9. rajtelsősége

ez volt a Lotus 100. rajtelsősége konstruktőrként

ez volt a Renault 44. rajtelsősége motorgyártóként

ez volt Senna 3. győzelme

ez volt Rosberg 100. nagydíja

ez volt a Lotus 76. győzelme

ez volt a 350. nagydíja

ez volt a Renault 19. győzelme motorgyártóként

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...