100 milliós lemaradásban van a McLaren a Forma-1 élcsapataihoz képest

Hírek


Hirdetés

A McLaren nemrég kinevezett ügyvezetője, Zak Brown elismerte, a csapat jelentős hátrányban volt az élen állókhoz képest 2016-ban, de nem csak a pályán, hanem gazdasági értelemben véve is.

Hirdetés

Ron Dennis 35 év után távozott a McLarentől, helyére pedig a Zak Brown érkezett, aki előtt rendkívül komoly feladatok állnak. A csapatnál ugyanis egyértelmű cél, hogy újra legnagyobb riválisaik ellen harcoljanak a győzelmekért, ahhoz azonban, hogy ez sikerülhessen, gazdasági oldalon is javítani kell az eredményeken.

A Financial Times-nak nyilatkozva Zak Brown elismerte, hogy jóval kevesebb pénzből gazdálkodhattak, mint a riválisok, a hiányzó összeg nagyjából 100 millió dollár lehet.

Hirdetés

A különbség még nagyobbá válik, ha a konstruktőri tabellán elfoglalt helyek utáni pénzdíjakat is figyelembe vesszük, hiszen a McLaren csak hatodikként végzett a tavalyi szezonban, ami mindössze 82 millió dolláros bevételt jelentett számukra, miközben például a Ferrari 192 millió dollárt tehetett zsebre.

Brown többször elmondta már, hogy 2018-ig nagyon nehéz lenne értékelhető főszponzort hozni a csapathoz, ugyanakkor most azt is hozzátette, hogy „nagyon meg lenne lepődve”, ha 2017-ben nem sikerülne valamiféle megállapodást kötni a lehetséges partnerekkel. Egy húzónév érkezése elengedhetetlen ahhoz, hogy a csapat újra sikeres legyen, így Brown-nak egy legalább akkora vállalatot kell majd meggyőznie, mint a 2013-ban távozó Vodafone volt.

Az Apple és a McLaren közötti korábbi tárgyalások már a kezdeti szakaszban elhaltak, mint ahogy a kínai befektetőcsoport általi felvásárlás sem jött össze, így nincs más hátra, mint önerőből erősíteni a gazdasági vonalat, és Brown szerint pontosan ez az, amit a részvényesek akarnak.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...