Schumacher egy nap visszatérhet Grenoble-ba megköszönni a segítséget? “Igen, mint minden más páciens”

Bulvár


fotó:DPPI
Hirdetés

Jean-François Payen vezette azt az orvos csapatot, mely Michael Schumachert ápolta Grenoble-ban a súlyos fejsérüléssel végződő síbaleset után. Payen interjút adott a francia sajtónak, és elárulta, többször is látta Schumachert, miután átszállították Lausanne-ba és az otthonába.

Hirdetés

Schumacher öt és fél hónapot töltött Grenoble-ban, mielőtt átszállították volna Lausanne-ba, végül otthonába, ahol jelenleg is zajlik a rehabilitációja. A síbaleset tavaly december 29-én történt, a hétszeres bajnokot helikopterrel szállították Grenoble-ba, ahova kritikus állapotban érkezett meg. Kezdetben óriási volt a médiafelhajtás, a tévéstábok és újságírók szó szerint tábort vertek, nem kevés rajongó társaságában.

Hirdetés

“Senki sem akar átélni ilyen médiafelhajtást”- mondta Payen a Le Parisien lapnak. “Gyorsan kialakítottunk egy ‘orvosi buborékot’, ami megvédett a külvilágtól, a médianyomástól, hogy rendesen tudjunk dolgozni, fel tudjunk lélegezni, és foglalkozni egy olyan emberrel, akinek sajtótájékoztatóján 300 újságíró volt jelen a baleset után. Természetesen történtek biztonsági intézkedések, hogy megakadályozzunk mindenféle dolgot, ami zavarhatja a munkavégzésünket”- mondta Payen.

“Egyébként Michael Schumachert ugyanúgy kezeltük, mint minden más pácienst. Nincs VIP szobánk, a többi beteggel volt együtt, miután stabilizáltuk”- erősítette meg a korábbi híreket.

Azt is elárulta, hogy többször is látta Schumachert, mióta elhagyta Grenoble-t. “Igen, először a Lausanne-ban található kórházban, amikor elhagyta a Grenoble-i Egyetemi Kórházat, majd júniusban, az otthonában. Mindezt azért, hogy megfigyeljem a fejlődését, és megosszam a véleményem a feleségével és a gyerekeivel.”

Elmondta, Corinna “azonnal tisztában volt azzal, mennyire súlyos a helyzet, és azzal is, mennyire hosszú utat kell megtennie vele”. “Tisztán látja a dolgokat, mindent meg fog tenni azért, hogy előre tudjanak lépni”- mondta az orvos.

Schumacher jelenlegi állapotáról természetesen nem árult el részleteket. “Köt az orvosi titoktartás. Minden, amit meg tudok erősíteni, hogy többé nincs kómában. Türelmesnek kell lenni. Egytől három évig terjed az időkeret. Otthon nagyon kedvező körülmények között van ahhoz, hogy elvégezzék a rehabilitációt. És a tény, miszerint otthoni környezetben van, segíthet neki”- mondta.

Tehát egy nap Schumacher visszatérhet Grenoble-ba, hogy megköszönje az ellátást és az életmentő segítséget? “Igen, mint minden más páciens.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Räikkönen: ha akarom, megállok a kocsival

Räikkönen: ha akarom, megállok a kocsival

Kimi Räikkönen gyanítja, minden okkal történik az életben. A Ferrari versenyzői elmondták, hogyan látták a vasárnapi eseményeket, Sebastian Vettel pedig leszögezte, nem konkrét tervvel vágtak neki a futamnak.

Cikk archívum...