Elhunyt Jean-Pierre Beltoise, az 1972-es Monacói GP győztese

Bulvár


Hirdetés

Ma reggel 77 éves korában elhunyt Jean-Pierre Beltoise, egykori motor- és autóversenyző. Beltoise agyvérzés következtében távozott az élők közül.

Hirdetés

A francia Beltoise 1966 és 1974 között versenyzett az F1-ben a Matra és a BRM csapattal. 1972-ben megnyerte az esőáztatta Monacói Nagydíjat, ez volt az egyetlen győzelme. Legjobb szezonját 1969-ben teljesítette a Matrával, ötödik helyen végzett összetettben. Összesen 86 nagydíjon vett részt, nyolcszor állt fel a dobogóra.

Hirdetés

1963 és 1979 között 14 alkalommal indult Le Mansban, 1969-ben a negyedik helyen zárt a Matrával. Fia, Anthony szintén részt vett a 24 órás viadalon. Beltoise Dakarban hunyt el, nyaralás céljából tartózkodott ott.

https://www.youtube.com/watch?v=xd8owtFGAWA

https://www.youtube.com/watch?v=A6hGtqOuLJw

 

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
McLaren: Új első szárny 2017 jegyében

McLaren: Új első szárny 2017 jegyében

Fernando Alonso MP4-31-esén egy olyan első szárnyat tesztelt a McLaren Austinban, amely az eddigiekhez képest teljesen máshogy vezeti el a levegőt. 2017 megelevenedik a szemünk előtt?

A Haas többet várt Gutiérreztől

A Haas többet várt Gutiérreztől

A Haas versenyigazgatója, Günther Steiner azt várta, hogy a mexikói pilóta közelebb lesz csapattársához, Romain Grosjeanhoz a szezon vége felé haladva. Steiner szerint ez azonban nem csak Gutiérrez hibája.

Cikk archívum...